גולדנית חולה (בדיקות דם ושתן)
דף הבית › פורומים › פורום וטרינרים › גולדנית חולה (בדיקות דם ושתן)
- This topic has 12 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 11 שנים, 10 חודשים by
אלון.
-
מאתתגובות
-
מאי 19, 2014 בשעה 9:36 pm #30481
ד"ר טל מאייר – וטרינר כפר סבא
אורחמקרה מורכבהכלבה לא במצב טוב וזקוקה לאשפוז בבית חולים.
אני מציע לפנות לבית חולים ולאשפז אותה שם.
מאי 19, 2014 בשעה 10:18 pm #30483אלון
אורחאני חושש שלא אוכל לעמוד בזהתודה על התשובה המהירה.
בדיקת דם ואולטרסאונד זה כבר 1250 שקל שפשוט אין לי ואני מלווה מהבנק. אני לא רוצה לדמיין כמה עולה אשפוז אבל זה בטח כמה אלפים עד עשרות אלפים אם צריך ניתוח… אני פשוט אובד עצות.מאי 20, 2014 בשעה 8:46 am #30484ד"ר טל מאייר – וטרינר כפר סבא
אורחאין לך ברירההכלבה זקוקה לאשפוז. לגבי ניתוח – אני ממש לא חושב שצריך לקפוץ לניתוח, רוב בעיות הכבד אינן קשורות לניתוחים.
לעומת זאת – יש חשיבות מכרעת לעניין האשפוז + נוזלים + תרופות לתמיכה בכבד + מונעי הקאות ומעודדי תאבון.
סיכויי ההצלחה הטובים ביותר עבור הכלבה יהיו באשפוז בבית חולים מסודר (בית דגן, הכפר הירוק או חוות דעת בית ברל).
בהצלחה
מאי 20, 2014 בשעה 9:39 am #30486אלון
אורחתודהמאי 24, 2014 בשעה 12:39 pm #30488ד"ר טל מאייר – וטרינר כפר סבא
אורחעידכונים?נשמח לשמוע על התפתחויות
מאי 24, 2014 בשעה 1:48 pm #30490אלון
אורחעדכוניםלקחתי את הכלבה לבית חולים, עשו לה אולטרסאונד ונראו "לקויות מפושטות בכבד וקשרי למפה מוגדלים בחלל הבטן."
לקחו לה דגימות עם מזרק ושלחו לבדיקה (קישור לתוצאות הבדיקה)
יש חשד לסרטן אבל כנראה חשד מאוד מבוסס.
השלב הבא כדי לאמת את החשדות היה יותר מידי פולשני לטעמי והוא ילווה בעוד הרבה ימי אשפוז וכימתרפיה. בנוסף המחירים הלא מציאותיים לא מותרים לי ברירה – לקחו 4000 שקל בתוך פחות מיום ואפילו לא קיבלנו אבחנה אלא רק השערה. המשך הטיפול עלול לעלות מעבר ל20,000 ש"ח בקלות. בדיעבד הייתי מחפש בית חולים בלי "מומחים" ואולי גם הייתי יכול לשלם על טיפול מלא.הכלבה מתקשה לנשום כי חלל הבטן מתמלא נוזלים. חשבתי לתומי שאם היה משהו שאפשר לעשות בנידון אז היו מציעים לי, הרי זה בית חולים רציני, אבל בכל זאת לא התביישתי ושאלתי אם אפשר איכשהו לשאוב את הנוזלים ולהפתעתי הגמורה אמרו לי שכן! אחר כך בדקו באולטרסאונד וראו שהנוזלים מפוזרים בחלל הבטן וזה יצריך הרבה דקירות ויהיה יותר נזק מתועלת. עדיין הייתי בשוק שאני זה שהיה צריך להעלות את האופציה.
לקחנו את הכלבה הביתה עם טיפול תרופתי שהם רשמו לנו. אנטיביוטיקה, פראמין לבחילות, אורסולית לכבד, sam-e.
כשהגענו הביתה אישתי הציעה לתת לכלבה fusid, אז שאלנו את הורטינר אם זה רלוונטי והוא אכן רשם לנו את התרופה ומאז הכלבה נושמת הרבה יותר טוב!! שוב אני מזועזע מזה שבית החולים לא הציע לנו את תרופת הפלא הזאת. מזל שלאשתי יש ידע כללי נרחב, אחרת הכלבה היתה עכשיו סובלת פי עשרות מונים.
הוטרינר שלנו גם הוסיף לנו סטרואידים ועכשיו אנחנו פשוט נותנים טיפול תרופתי הכי טוב שאנחנו מסוגלים להרשות לעצמנו לקנות, מקווים לטוב אבל לא אופטימים לצערי.
הכלבה בינתיים עם בטן נפוחה, נושמת בכבדות, חסרת תיאבון אבל אוכלת נקניקיות מדי פעם ולא מקיאה יותר כמעט בכלל. לעומת זאת, היא מאוד שמחה לשחק בכדור ואפילו רצה וקופצת כשזורקים לה אותו ולגמרי שוכחת שהיא חולה לכמה שניות… כל עוד יש לה שמחת חיים ויכולת להיות מאושרת אנחנו נמשיך לתמוך בה ולעודד אותה אבל אם נגיע למצב שכל מה שנותר זה רק קשיי נשימה וסבל אז נרדים אותה למנוחת עולמים.מאי 25, 2014 בשעה 9:40 am #30492ד"ר טל מאייר – וטרינר כפר סבא
אורחלא הכל שליליהיי אלון
קראתי את כל מה שכתבת ואת תוצאות הבדיקה ואני חושב שלפחות התקדמת קצת עם האבחון.אני לא יודע לאיזה בית חולים הלכת, אבל חשוב לזכור שתמיד בסופו של דבר מדובר על בני אדם, יש מוכשרים יותר ופחות ויש מקצועיים יותר ופחות.
אני חושב שדווקא העובדה שהלכת למומחה – נותנת תוקף אמיתי יותר לממצאים.
אני חושב שהטיפול בפוסיד הוא נכון, אבל חשוב לעקוב ולראות שהכלב לא מתייבש.
הטיפול בסטרואידים הוא טיפול זול וכנראה נכון במקרה הזה, אבל צריך לזכור שהוא טיפול "סופני" שבעצם כנראה רק מושך קצת זמן.
תוצאות הבדיקה אכן לא חד משמעיות, אולם לא מבשרות טובות.
צר לי.
מאי 25, 2014 בשעה 10:34 am #30494אלון
אורחתודהאני לא רוצה כמובן להכפיש שם של בית חולים כזה או אחר ולכן לא ציינתי את שמו – אך זה אחד מהמומלצים כמובן.
בכל מקרה, תודה על חוות דעתך בנושא התרופות, הכלבה אכן שותה המון ואני לא חושב שיש סכנה שתתיבש. נקווה שהטיפול יעשה כמה שיותר טוב כמה שיותר זמן.מאי 25, 2014 בשעה 2:48 pm #30496ד"ר טל מאייר – וטרינר כפר סבא
אורחסכנת התייבשותגם הפוסיד וגם הסטרואידים גורמים לשיתון
לרוב כמות השתן גדולה מכמות השתיה שהכלבה מסוגלת לשתות – לכן כדאי לשים לב!מאי 25, 2014 בשעה 8:12 pm #30498אלון
אורחמה הם סימני התייבשות בכלבים?האם יש סימנים שאני יכול לשים לב אליהם שמעידים שהיא מתחילה להתייבש?
מאי 26, 2014 בשעה 9:17 am #30500ד"ר טל מאייר – וטרינר כפר סבא
אורחסימני התייבשות:– עור שאינו מתוח ולא חוזר למקומו כשמושכים אותו(חוסר אלסטיות של העור)
– ריריות דביקות (בפה)
– שתן מאוד צהוב כהה (עלול לבלבל בבעיות כבד)
– חולשה
– אפטיה
– חוסר תאבון
– חוסר פרפוזיה של דם (עקב צמיגותו)
– חום נמוךוכו'…
כדאי להיוועץ עם הווטרינר המטפל / המייעץ.
מאי 26, 2014 בשעה 1:22 pm #30502אלון
אורחאוקיי נעקוב, תודה. -
מאתתגובות